Massages

Waarom een ontspanningsmassage?

Een moment voor jezelf, rust, ontspanning of een stukje warmte? Wat de reden ook is, een massage is bovenal een weldaad voor lichaam en geest.

Iedereen kent bepaalde momenten van stress en vermoeidheid in zijn/haar leven.

Veroorzaakt door o.a.:

* Zwaar lichamelijk werk.

* Veel in één houding zit of staat.

* Recreatief of professioneel sporter bent.

* Intensieve gebeurtenissen.

* Drukte door vaak overvolle agenda’s.

 

Nauwelijks hebben we meer tijd voor een stukje pure ontspanning. De balans tussen activiteit en rust, tussen inspanning en ontspanning is dan verstoord. Dit is niet alleen geestelijk waarneembaar maar ook lichamelijk. Het één is met het andere verbonden.  Een wisselwerking dus.

Bent u geestelijk uit balans heeft dat ook lichamelijk een uitwerking en anders om.

Een ontspanningsmassage bevorderd zowel lichamelijk als geestelijk de conditie van de mens.

 

Het doel van een massage:

* Ontspanning, aandacht voor jezelf en even je gedachten stil zetten.

* Verwijderen van afvalstoffen doordat de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd,

waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten

* Circulatie in de spieren aan te zetten

* De kans op blessures te verkleinen

* Ontwatering van de spieren

* Verbeterd de stofwisseling van de spieren

* Hersteld de normale toestand van de spieren na inspanning

* Nieuwe energie, omdat de energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten

kunnen worden en het lichaam hierdoor weer nieuwe energie krijgt

 

Een massage is ook een vorm van warm en veilig aangeraakt worden want dit is één van onze basis behoeften als mens. Zo kan het ook een ondersteuning zijn bij veranderingen, zoals bv. een verandering van werk, een verhuizing, een echtscheiding, de overgang of een examen.

 

Redenen genoeg voor een massage maar de meest belangrijkste is, u doet het voor uzelf en omdat u zich zelf een moment van rust gunt, en uw lichaam eens lekker wilt laten verwennen.

 

Hoe ziet een massage eruit?

Voor de massage praten we even om te horen waar u voor komt of wat u belangrijk vindt en de eventuele extra aandachtspunten. Bij een algehele ontspanningsmassage van 1.5 uur zal ik uw gehele lichaam masseren mits anders gewenst. Uw lichaam is bedekt met een massagekleed behalve het gebied waar ik op dat moment masseer. Ik maak gebruik van etherische olën welke afgestemd zijn op uw klachten en/of gevoelens. Etherische oliën werken ondersteunend voor lichaam en geest.

Bij een eerste bezoek zal ik een algemene massage toepassen om u zo kennis te laten maken met masseren. Indien u vaker komt wordt de massage steeds meer toe gesneden op een vorm die goed bij u past en waarbij u zich het beste ontspant. Daarbij wordt steeds weer opnieuw besproken wat op dat moment voor u van belang is.

 

Na de massage is er tijd om rustig bij te komen en krijgt u van mij water om op te drinken, waardoor zo de afvalstoffen sneller uit uw lichaam gaan. Tevens adviseer ik om thuis of elders ook regelmatig water te drinken dit ter bevordering van de afvoer van de afvalstoffen.

In verband met de positieve nawerking van de gebruikte etherische oliën adviseer ik niet te douchen na de massage. Zo haalt u het beste resultaat uit de oliën want het is niet alleen een verzachtende, voedende werking voor uw huid maar het heeft ook een diepere werking op uw lichaam.